Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

Hogyan csinálj feltörhetetlen jelszót

Az internet világában gyakran botlunk abba a figyelmeztetésbe, mely szerint ne használjunk gyakori szavakat, születési dátumokat, egyszerű számsorokat a jelszavunkhoz. Mutatunk néhány egyszerű tippet, amivel megalkothatod a tökéletes, feltörhetetlen kombinációt – ráadásul olyat, amelyet meg is tudsz jegyezni. 

Aligha fogjuk vezetni a jövő autóját

Önvezető, elektromos, okosrendszerekkel felszerelt ilyennek képzeljük el a jövő autóját. Bemutatunk néhány technikai újítást, amelyekből következtetni lehet arra, milyen járműveket fogunk vezetni 2050-ben – ha egyáltalán fogunk… 

A Skynet öntudatra ébredése még odébb van

Gyermekkori álmait valóra váltva robotikát tanul és robotokat épít Hefter Estilla Nagy-Britanniában, a plymouth-i egyetemen. A fiatal magyar lány szerint néhány évtizeden belül a robotok hétköznapjaink részévé válnak, ám addig meg kell válaszolnunk néhány nagyon fontos etikai kérdést.
 

Száz diák gondolkozhat együtt a jövő okos megoldásain a T-Systems Ötletcampusán!

A világot intelligenssé tevő ötletek kidolgozására ad lehetőséget egyetemisták és középiskolások számára az idén először megrendezendő T-Systems Ötletcampus.
A piacvezető ICT cég négy napos júliusi rendezvényén a részvétel ingyenes. A jelentkezőkből felállított csapatok a szellemi alkotótáborban a T-Systems Magyarország okos megoldásain dolgozó szakértőivel konzultálhatnak; a legjobb ötletek megvalósításához a vállalat szakmai és anyagi támogatást nyújt, az ötletadók pedig csatlakozhatnak a T-Systems Magyarország 200 fős gyakornoki csapatához.

4+5+3 = 12 hónap a T-Systems Akadémián

Szeptember elseje a T-Systems Akadémiának köszönhetően immár nem az iskola, sokkal inkább szakmai karriered első napját jelenti. Az idén ősszel induló képzés során tapasztalt munkatársaink megalapozott, piacképes tudást kínálnak az IT-infrastruktúra megoldások terén.
 

Tetszett a FarmVille? Akkor nemsokára kipróbálhatod valós termőföldeken is!

A világ egyik legnagyobb mezőgépgyártója, a német Fendt most valami igazán nagy dobásra készül, ami a jövőben alapjaiban változtatná meg gondolkodásunkat az agrárszektorról. Fejlesztési fázisban lévő találmányuk egy újabb termelői ágazatot adhat az informatikusok kezébe. De vajon jó ötlet ez?
 

Biztos, hogy okosabban nálunk az emberszabású robotok?

Ha emberi interakcióról van szó, akkor biztosan nem. Zoltan Istvan jövőkutató tesztelt néhány masinát az elmúlt 18 hónapban, tapasztalatait pedig elmesélte a Vice-nak. Zoltán magyar származású, kaliforniai születésű újságíró, transzhumanista jövőkutató, a Halhatatlanság minden áron című kötet szerzője, Kalifornia állam libertariánus kormányzójelöltje.
21 éves korától teljes magányban évekig tartó föld körüli vitorlázással töltötte idejét és közben számos mesterséges intelligenciával foglalkozó témát járt körül. Elhatározta, hogy a legnépszerűbb robotokat leteszteli!

Nincs kifogás, ha álmaid megvalósításáról van szó!

Egy rövid, de tanulságos történetet fogunk most elmesélni nektek egy tizenhét éves fiúról, aki lehetetlen helyzete ellenére sem volt hajlandó feladni terveit, és árkon-bokron, sivatagon, szavannán keresztül véghezvitte, amit a fejébe vett. Különös sikerének eléréséhez rengeteg szorgalomra, őszinte érdeklődésre és a Google évente megrendezésre kerülő Code-in versenyére volt szüksége.
 

Az adattudósok lesznek a jövő rocksztárjai

A 444.hu újságírói az év elején hosszasan beszélgettek Szalay Sándorral az amerikai John Hopkins Egyetemen oktató csillagászprofesszorral, aki a Magyar Tudományos Akadémia szerint is, a ma élő legnagyobb globális hatású asztrofizikus. Beszélt a tudományok "nagykorúvá válásáról" további széttöredezéséről, kutatásokról, adattárolásról, Smart Citykről és mindközül a legfontosabbról, mely összeköti és egyben forradalmasítja az említett területeket, a Big Datáról.

IThon.info: IT állások és IT képzések egy helyen

Szinte már unalomig ismételt megállapítás, hogy kevés az informatikus Magyarországon. Hovatovább a következő évben már 28 ezerre teszik a betöltetlen informatikai álláshelyek számát. Ezzel szemben, jelenleg, évente mintegy 6000 informatikus kerül ki a hazai felsőoktatási intézményekből. Sokan közülük is külföldre távoznak. A hiány olyan nagy, hogy a hazai cégek vagy maguk vállalják a saját informatikusaik képzését vagy aktívan beszállnak az állami képzés támogatásába. 

Megnyugodhatunk: Az egyetemisták fejében vannak okos ötletek, és lesznek okos padok!

A T- Systems Magyarország által kiírt ötletpályázat célja az volt, egy sorozatgyártásra alkalmas, akár kültéren, akár beltéren is elhelyezhető, közösséget és emberi személyes kapcsolatokat építő „okospad” szolgáltatásokra kapjon felhasználói ötleteket. Számos remek ötlet született, a zsűrinek nehéz dolga volt.

15 FIGYELEMREMÉLTÓ ADAT A HORDHATÓ ESZKÖZÖKRŐL 2016-BAN!

A hordható technológia továbbra is fejlődik, újabb és újabb területeket hódít meg.

ÖT PONT, AMELY SEGÍT MEGÉRTENI, HOGYAN ÁLLÍTJA A VILÁGOT A FEJE TETEJÉRE A TECHNOLÓGIA!

Ahogy a technológia formálja a világot!

INTERNET OF THINGS - HOGYAN FOG HATNI A DOLGOK INTERNETE A VILÁGUNKRA?

Internet of Things - Az új ipari forradalom?

11 RÖHEJESEN OKOS KÜTYÜ, AMELYEK VALÓBAN LÉTEZNEK!

Milyen messze képes elmenni a tech világa, hogy mindent mindennel összekössön?

1000 LÁNY TANULT PROGRAMOZNI A SKOOL KÉT ÉVE ALATT!

1000 lányt oktattak 100 különböző foglalkozáson, 200 önkéntes mentor segítségével.

FENNTARTHATÓSÁGI NAPON A LEGYÉL TE IS INFORMATIKUS!

Idén szeptember 26-án, immár nyolcadik alkalommal rendezte meg a Fenntarthatósági Nap fesztiválkonferenciát a Magyar Telekom.

MINECRAFTEDU, A MINECRAFT JÁTÉK EDUKÁCIÓS PROGRAMJA

Az egyik legkedveltebb számítógépes játékot hatékony és izgalmas iskolai oktatásra is fel lehet használni.

EGY VERSENY TELE SZENVEDÉLLYEL!

A First Lego League egy igazán izgalmas globális versenysorozat, ahol elég szép helyen végzett a magyar csapat

ELEX PIPE A HÁROMDIMENZIÓS ELEKTRONIKAI ÉPÍTŐJÁTÉK

Háromdimenziós építőjáték, mágneses elemek, áramkörök és egy applikáció, amivel életre kelted az építményedet!

KITCHEN BUDAPEST TEHETSÉGKUTATÓ PROGRAMJA!

Van egy világmegváltó ötleted? A KIBU-val megvalósíthatod!

KÉPZELJ EL EGY VILÁGOT, AHOL A MATEK EGYSZERŰ, HUMOROS ÉS ÉRTHETŐ

Mateking - ahol érthetővé válik az érthetetlen

EASYMATHS: TANULJ VICCESEN MATEKOT A NETEN!

Két srác a semmiből indította el ezt a videós oktatóportált három éve, mára 150 ezren használják.

BOTOK ÁLLNAK A TELJESEN AUTOMATIZÁLT LEMEZKIADÓ MÖGÖTT!

De mik azok a botok?

MI LESZ, HA A ROBOTOK ÁTVESZIK A MUNKÁNKAT?

Ha robotok dolgoznak, mi mit fogunk csinálni egész nap?

INNOVÁCIÓ A MŰVÉSZETBEN

Ezt a festményt nem Rembrandt készítette, és mégis tökéletes

EGY MESEKÖNYV, AMIT A SZÜLŐKNEK IS AJÁNLUNK!

Az ország első mesekönyvét, amely a programozásról szól, a LAUREN IPSUM-ot a Kódgarázs adta ki az előző év végén.

MINDEN FIATAL KÓDOLJON!

A code.org egy non profit szervezet, mely 2013-ban jött létre, Hadi Partovi vezetésével. Partovi dolgozott a Microsoftnak, Internet Explorer program igazgatója volt, vezette a Myspacet és pár éve ígéretes start up vállalkozásokba fektet. E mellett elhivatott módon igyekszik minden fiatalnak lehetőséget adni a kódolás, a programozás elsajátításához.

A KÖZTÜNK ÉLŐ INFORMATIKUS

Az informatikusok elvarázsolt papucsban mászkáló kockák vagy világurai menő startupperek?

LÁNYOK AZ INFORMATIKÁBAN? A VILÁG LEGNAGYOBB CÉGEI VÁRNAK TÁRT KAROKKAL!

A női szakemberek hiánya következtében jelenleg a világ fejlett országaiban a nők az infokommunikációs szakértők kevesebb, mint 20%-át teszik ki.

ANYU ÉS APU MI LEGYEK?

Anyukák és apukák a lehető legjobb helyre érkeztetek. Szeretnénk bemutatni egy irányt, ami további számtalan érdekes lehetőséget kínál a pályakezdés előtt álló gyerekeknek!

DIGITÁLIS TÉMAHÉT

A digitális készségek fejlesztése, a digitális nevelés egyre nagyobb szerepet kap a XXI. század társadalmában. 2016. április 4-8. között első alkalommal kerül sor a Digitális Témahétre (DTH) a digitális pedagógia terjesztésének jegyében.

LÁNYOK NAPJA

A Nők a Tudományban Egyesület 2016-ban április 28-án ötödik alkalommal fogja megrendezni Magyarországon azt a programot, amely segítségedre lehet a pályaválasztásban, a továbbtanulás irányának megválasztásában.

MONOPOLY RAJONGÓK! VÉGE A JÁTÉK ELŐTTI HARCNAK, HOGY KI LEGYEN A BANK

Hasbro bemutatta a Monopoly társasjáték legújabb verzióját. A játékban a pénzt, speciális bankkártyákkal helyettesítette, ezzel megszüntetve a bank funkcióját.

AMIKOR A GÉP LEGYŐZI AZ EMBERT

20 évvel ezelőtt, 1996. február 10-én, először a világon, egy számítógép, az IBM Deep Blue kihívta az akkori sakk világbajnok Garry Kasparovot. Garry Kasparovot, akinek a kedvenc mondása a következő volt: „ A sakk mentális kínzás, de nem lehet abbahagyni ”

1 NAP INFORMATIKA NÉLKÜL

Kihívtuk a Gamedayes srácokat egy tesztre: 1 teljes napon át kellett informatika nélkül létezniük. Elfogadták a kihívást!

CÉLUNK A SZTEREOTÍPIÁK LEDÖNTÉSE ÉS KEDVCSINÁLÁS AZ INFORMATIKAI PÁLYÁHOZ. MERT NEM MINDEN KOCKA, AMI INFORMATIKA.

és mert minden tudományterület mögött informatika lesz a jövőben!

LEGYEN A HOBBID A MUNKÁD

11ÉVES LÁNY VAGYOK, ÉS MINDENNAP PROGRAMOZOK

Mindennap kódol és rettenetesen élvezi, hogy csak a fantáziája szab határt annak, hogy mit tud megcsinálni a programsorok segítségével.

ÍGY LESZ EGY SZABAD BÖLCSÉSZ LÁNYBÓL MENŐ PYTHON PROGRAMOZÓ

Czapári Dórival mi egy Meetup-on találkoztunk először, ahol a fő téma éppen az volt, hogy milyen lehetőségei vannak a nőknek az informatikában.

VILÁGVERSENYEN LETT EZÜSTÉRMES A MAGYAR INFORMATIKUS

Csongrádi Dávid magyar résztvevőként második helyezett lett az augusztus 12. és 15. között Brazíliában rendezett szakmai világbajnokságon, a WorldSkills versenyen.

A VALÓSÁG ÉS A VIRTUÁLIS VALÓSÁG TALÁLKOZÁSA

Amikor először megjelentek a virtuális valóság sisakok, akkor a viselője a sisak felvétele után teljesen elválasztódott a valós környezettől, és csak a létrehozott virtuális térben nézhetett körül.

A DROIDOK MÁR NEM CSAK JÁTÉKSZEREK

A droidok egyre többször láthatóak különböző rendezvényeken, ahol légifelvételeket tudnak segítségükkel készíteni.

TETŐFEDŐ ROBOT

Már néhány évvel ezelőtt találkozhattunk Budapesten egy építőipari kiállításon a tetőfedésre szakosodott ipari robottal. Valószínűleg nem ez lesz az a robot, ami a közeljövőben a mindennapjainkat meghatározza, de ebből is látható, hogy egyre több feladatot tudnak átvenni ezek az ügyes berendezések, ha megfelelő irányítást kapnak.

HOGY KERÜL EGY BÖLCSÉSZ LÁNY EGY INFORMATIKAI CÉGHEZ?

Egy bölcsész lány az egyetemen megismerkedett az informatikusokkal, és kedvet kapott ahhoz, hogy velük közösen dolgozzon.

HOGYAN LESZ VALAKIBŐL INFORMATIKAI EURÓPA-BAJNOK?

Pető Roland, 22 éves egyetemi hallgató. Régóta nem kérdés számára hogy informatikus lesz. Pontosabban nem lesz, ő már az.

AUTONÓM AUTÓ

CODE WEEK

Több iskolában is jelen voltunk az idei Code Week-en

PLAY IT: AZ ORSZÁG LEGNAGYOBB GAMER RENDEZVÉNYÉN IS OTT LESZÜNK!

A Legyél Te is Informatikus! csapata mindkét nap, két inspirációs előadással lesz jelen a Play IT!-n, az ország legnagyobb gamer rendezvényén.

Lányok napja – Élj a lehetőséggel te is!