Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

Digitális oktatást minden iskolába!

2018-04-06

Már több mint 800 iskola csatlakozott a digitális oktatást népszerűsítő Digitális Témahéthez, ami idén április 9. és 13. között kerül megrendezésre. Az elmúlt években hatalmas sikernek örvendő esemény most még több izgalmas kihívással és aktivitással indul. Megmutatjuk, milyen szuper programok közül válogathattok, ha ti is regisztráltok az osztállyal!

A Digitális Témahét azoknak a diákoknak és tanároknak szól, akik hisznek benne, hogy a technológiai vívmányokat értelmesen és szórakoztatóan is fel lehet használni a tanórák keretein belül. Hiszen a telefon nem csak titkos, pad alatti csetelésre jó, és a digitális oktatás lehetősége nem merül ki abban, amit infón tanultok. Ha részt vesztek a témahéten, akkor változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetitek képességeiteket a technológiával támogatott tanulás során. Lehetőségetek nyílik az általatok választott témákat digitális eszközökkel és módszerekkel feldolgozni. ​A részt vevő pedagógusok szakmai tapasztalatokkal, a tanulók élményekkel, az intézmények pedig értékes eszközökkel gazdagodhatnak. Összeállítottunk egy kis ízelítőt, hogy milyen izgalmas programok közül válogathattok, ha csatlakoztok az eseményhez. Ha kedvet kaptatok, még nem késő regisztrálni! További információkért látogassatok el a Digitális Témahét hivatalos weboldalára.
 
Indítsatok saját projektet!
Engedjétek el a fantáziátokat és alkossatok valami egészen egyedit! Ehhez rengeteg módszertani segédanyagot találtok a témahét weboldalán és a YouTube csatornáján, de a témához kapcsolódó webináriumokból is sok inspirációt meríthettek.
 
Válasszatok a kidolgozott projektek közül!
A digitális tudástárban minden szükséges eszközt és hattáranyagot megtalálhattok, mindenféle tárgyra és érdeklődésre való tekintettel. Készítsetek digitális kollázst a János vitézből, sajátítsátok el a gondolattérkép módszerét, szervezzetek virtuális expedíciót egy történelmi eseményhez vagy tervezzétek meg a jövő okosotthonát! A lehetőségek szinte végtelenek, böngésszetek a listában!  
 
Vegyetek részt a partnerek által szervezett ingyenes programokon!
Ha szívesen kimozdulnátok és részt vennétek egy-egy szórakoztató, rövid és tanulságos foglalkozáson, tanulmányozzátok át az események listáját! Ellátogathattok a legmenőbb informatikai cégekhez, elkészíthetitek a saját számítógépes játékaitokat, kipróbálhatjátok a 3D nyomtatást és az e-tesit, beszélgethettek etikus hackerekkel vagy éppen részt vehettek egy digitális közösségi alkotóműhely kreatív foglalkozásán is.
 
Nyerjetek értékes DJI drónokat és videós eszközöket a 2018-as LEGYÉLTEIS! versenyen!
A LEGYÉLTEIS! az év egyik legmenőbb játéka középiskolás csapatoknak, ahol kísérleteket, művészeti alkotásokat és történelmi jelentőségű műveket kell majd létrehoznotok 5 héten keresztül - mindezt a mobilotok és kedvenc tanárotok segítségével. A 2018-as LEGYÉLTEIS! versenyben 5 fős csapatok (4 diák + 1 tanár) vehetnek részt. Alkossatok saját csapatot és hívjátok meg egy tanárotokat is! Regisztráljatok az oldalon és mérjétek össze a tudásotokat az egész országgal!