Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

Díjeső hullt a Legyél Te is Informatikus! – A kihívás kampányra

2017-12-05

A „Legyél te is Informatikus! – A kihívás” kampány European Excellence Awardot, két arany fokozatú PRIZMA Kreatív PR Díjat és egy ezüst Effie Díjat nyert. A rangos szakmai versenyeken a legjobb nemzetközi és hazai PR-projekteket és ügynökségeket díjazták.

Ha követtél minket az elmúlt fél évben, bizonyára hallhattál már a Kihívásról, a Telekom Legyél Te is Informatikus! nagy sikerű kezdeményezéséről. A csillagközi kalandon végig vezető online játékot azért indítottuk el, hogy a középiskolások kipróbálhassák a meglévő vagy rejtett kódolási tudásukat.

Az idei díjszezonban a szakmai zsűri számos fantasztikus kitüntetéssel jutalmazta a kampányt. Hatalmas eredmény, hogy a Kihívás elnyerte a legértékesebb európai minősítésnek számító European Excellence Awardot, illetve Közép-Kelet-Európa egyik legjelentősebb kommunikációs versenyén, az Eventiada Awards-on is shortlistre került. A PRIZMA hazai PR-versenyen a szakmai zsűri mind INFLUENCER PR-KAMPÁNY, mind IT/TELEKOMMUNIKÁCIÓ kategóriában arany díjjal jutalmazta a Kihívást. A nemzetközileg is széles körben elismert Effie-n pedig a Szolgáltatások / telekommunikáció kategóriában nyert ezüstöt a kampány.

A Kihívás arra az alapfeltevésre épül, hogy kódolni bárki tud, mert a kreatív készség és a kíváncsiság mindenkiben megvan. Az eredeti felhívásban résztvevő 9-12. osztályos középiskolások maximum ötfős csapatokban, tanári mentorálással, játékos formában, kódolási ismereteik felhasználásával mérhették össze tudásukat más iskolák diákjaival.  

A Kihívásra mintegy 109 iskola csapata, azaz kb. 500 fő jelentkezett, és a Gameday Iroda vlogger szereplői, Szirmai Gergő és Kiss Imi is teljesítették, amelynek online közvetítését élőben és késleltetve több tízezren követték nyomon. A verseny ideje alatt 4255 konzolparancsot írtak be a diákok és 4102 órát és 15 percet töltöttek online, ami 170 napnak felel meg. Ezalatt 16 400 sornyi programkód született meg.  A Kihívás lezárása óta pedig a játék bárki számára elérhető ezen a linken, így már mindenki kipróbálhatja magát a programozás világában. 

Köszönjük Nektek, hogy velünk játszottatok és ezzel hozzájárultatok a Kihívás páratlan sikeréhez!