Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

Építsd meg álmaid valóságát!

2017-09-22

Képzeld el, valósítsd meg és oszd meg másokkal legmerészebb elképzeléseidet a virtuális valóság tervezőasztalán! A STYLY nevű online platformon magas minőségű, gyönyörű világokat alkothatsz a semmiből, ráadásul most ingyenesen is kipróbálhatod a béta verziót!

A VR-jelenség megjelenése és elterjedése óta több cég rukkolt elő olyan alkalmazással, amellyel saját, személyre szabott valóságot tervezhetünk. Ilyen volt többek között a Google Tilt brush vagy az Oculus Quill, de találkozhattunk már egészen profi szoftverekkel is, mint például a Unity vagy az Unreal Engine 4. A japán Psychic VR Lab nevű programfejlesztő cég most azoknak alkotta meg a STYLY nevű online modellező platformját, akik nem jártasak a videójáték-programozásban és nincs is VR headsetjük.

A STYLY hatalmas előnye, hogy felhő alapon használható és a hagyományos böngészőkkel is elérhető mind Macről, mind Windowsról. Igen, jól értetted: nem kell hozzá sem VR szemüveg, sem informatikai tapasztalat, de még szupererős számítógép sem, hogy egy-kettőre VR fejlesztővé válj. Ráadásul most ingyenesen is elérhető a béta verzió, amit bárki kipróbálhat a cég saját weboldalán.

Ezen a platformon tényleg csak a képzeletünk szabhat határt annak, hogy mi mindent alkotunk. A STYLY-val a virtuális és kiterjesztett világokban történő tárgyalkotás támogatása a cél. A program úgynevezett „drag and drop” felülettel rendelkezik, tehát szinte bárhonnan beemelhetünk vizuális vagy zenés tartalmakat. A modellek építéséhez válogathatunk a saját, személyes fényképeink közül, az Instagramról, a YouTube-ról, a SoundCloudról, a Sketchfabról, 3D Warehouse-ról, a Unity Asset Store-ból vagy a Google Tilt Brush / Blocks-ról is.

Ha véletlenül van egy HTC Vive készüléked otthon, azzal rögtön le is csekkolhatod élőben a művedet. Az Oculus rift, a Gear VR és a Google Daydream tulajdonosoknak viszont még várnia kell ezzel, mert a STYLY egyelőre nem kompatibilis más eszközökkel. De aggodalomra semmi ok: a fejlesztések gőzerővel zajlanak.