Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

Haszontalan találmányok, amire biztosan nincs szükségünk

2017-11-10

Manapság bármit el lehet adni okoseszközként, ha van benne LED fénysor, wifi vagy bármilyen érzékelő funkció. Összegyűjtöttünk néhány otthoni tech-cuccot, aminek bizony nem sok hasznát vennénk a mindennapokban.

Okos sószóróVeled is megtörtént már, hogy vacsora közben azon gondolkodtál: milyen jó lenne, ha létezne egy intelligens sószóró, ami megmondja, hogy mennyire ízesítsd az ételt? Még nem? Hát, általában nekünk sem ez jár a fejünkben…

Intelligens malacpersely


Létezik egy olyan kis okos malacpersely, amely képes nyomon követni a kiadásaidat és a bevételeidet. A hozzá tartozó applikációval célokat tűzhetsz ki, illetve tudatosan beoszthatod a pénzedet. Biztosan sok szülő megvenné abban reménykedve, hogy ezzel ránevelheti a gyerekét a tudatos pénzhasználatra – de valljuk be, elég sok darab végezné a szekrény alján.

OkostojásBizony, létezik egy olyan okoseszköz, amely kimondottan a tojásokra szakosodott. Az intelligens tojástartót összekötheted a hozzá tartozó applikációval, amely bárhonnan képes megmondani, hogy hány darab lapul a hűtődben vagy mióta tartod ott. Még jó, hogy ez a nélkülözhetetlen eszköz a lejárati dátumokat is fejben tartja.

Okosöv


A te öved csak a nadrágodat tartja a helyén? Akkor eléggé le vagy maradva! Ugyanis már kitalálták az okosövet, amely egy USB kábelen keresztül fel tudja tölteni a telefonodat. Na jó, valljuk be, hogy bizonyos helyzetekben ez nem jöhet rosszul, azonban a ketyere közel 150 dollárba kerül. Mi inkább maradunk a hagyományos töltőnél…

Okos vizespalackTényleg szükségünk van olyan vizespalackra, amely óránként figyelmeztet, hogy igyunk belőle? Nincs valamilyen más testfunkciónk, amelynek ez lenne a dolga? Szomjúságérzet? Kiszáradt száj? Nos, az okos palack gyártói úgy gondolják, hogy jobb ezt a modern technológiára bízni.

OkoságyEz a szupermodern, 21. századi ágy régóta dédelgetett álmainkat váltja valóra: nem csak beágyazza, de automatikusan fel is fűti magát kellemes hőmérsékletűre. Nos, az utóbbi funkció tényleg hasznos lehet, de az önmozgató ágynemű elég furcsa, főleg, ha mondjuk elromlik és mi éppen az igazak álmát alusszuk, amikor működésbe lép.

Okos kukaMiért legyen buta, egyszerű kukád, amikor már kitalálták a továbbfejlesztett verziót? A GeniCan megvizsgálja a hulladékok címkéjén található vonalkódot és automatikusan összeállít egy bevásárlólistát a megfogyatkozott árucikkekről. A 150 dolláros eszköz arra is képes, hogy érzékelje, amikor megtelt a kuka és értesítést küldjön róla. Micsoda innováció!

Bluetoothos okosvillaA Hapifork nevű csúcstalálmány megfigyeli az étkezési szokásaidat és értesítéseket küld, ha úgy érzékeli, hogy valamit máshogy kellene csinálnod. Túl gyakran vagy túl ritkán eszel? Lassan vagy gyorsan rágsz? Sokat nasizol? Többé semmi nem marad titokban!