Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

Ide jelentkezz, ha te akarsz lenni a jövő Elon Muskja

2018-02-20

A MakerSpace.hu egy digitális közösségi műhely, közvetlenül a Google budapesti irodája felett. A hipermodern alkotó-, és megmunkálóközpontban a legkorszerűbb technikákkal kísérletezhetsz és kibontakoztathatod a benned rejlő kreatív zsenit. 3D-nyomtatás, lézervágás, CNC és robotika: ilyen, és ehhez hasonló tech játékok várnak a februárban induló szakkörökön.
 

„A makerspace - szabad fordításban az alkotók tere - az a hely, ahol zavartalanul lehet új dolgokat készíteni. Ez egyaránt jelenti a hely, az eszközök és az inspiráló emberek meglétét.” – mutatkozik be weboldalán a különleges intézmény. Elektronika, robotika, famegmunkálás, varrás, lézervágás, programozás vagy ezek különböző kombinációja: a lehetőségeknek szinte csak a képzeleted szabhat határt. A profi gépekkel felszerelt műhelyben minden eszközt kipróbálhatsz, rengeteg hasznos képességre tehetsz szert és a tudásodat rögtön kamatoztathatod is a tervezőasztalon.

„A Makerspace.hu célja megmutatni a fiataloknak, hogy a munka érték, hogy a munkára, a vállalkozásra erényként tekintsenek, alkotó munkájuk eredményére és magukra büszkék legyenek.” – szól a csapat hitvallása. A különleges megmunkáló technológiák elsajátításával nem csupán a kreativitásodat és a digitális intelligenciádat fejlesztheted, hanem az innovációs készségedet is. A szakkörök tanulásra, önálló alkotásra és munkára motiválnak, ugyanakkor ha elakadnál, mindig a segítségedre siet valaki. Amellett, hogy kitolhatod a kreativitásod határait és új területeket hódíthatsz meg, még jövőképet, célokat és versenyképes szaktudást is szerezhetsz az itt megszerzett tapasztalataid által.

Idén február 19-től indulnak a foglalkozásaik, amelyekre a weboldalukon keresztül tudsz jelentkezni. Ha szeretsz bütykölni és érdekel, hogy mitől lesz okos a telefonod, a hűtőd vagy a tévéd, akkor a Digitális elektronika szakkört imádni fogod. De ha jobban szeretsz történeteket mesélni, írni vagy videózni, és Tony Stark vagy Batman a példaképed, akkor próbáld ki a szuperhősökkel példálózó Digitális történetmesélés című kurzust.