Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

HÍREK, ESEMÉNYEK

RITES, avagy Minecraft az emlékekkel

2018-03-21

Lélegzetelállító virtuális utazásra hív minket a RITES nevű nemhagyományos videójáték, amelynek témája emlékeink újrafelfedezése. A programot feltaláló magyar fejlesztőcsapat a Kitchen Budapest Talent Programjából startolt.

Kép forrása: facebook.com/ritesexperience

Ki ne szeretné újra élni legkedvesebb álmait vagy emlékeit? A virtuális valóság és a digitalizáció korában ez talán nem is olyan lehetetlen. Erre a gondolatra építette fel különleges VR játékát a RITES Network nevű csapat is 2015-ben. A bejárás módozataira és a szemlélődés gesztusára épülő felfedezőjáték tulajdonképpen egy audiovizuális tér, ahol szinte bármi megtörténhet az emberrel. Akárcsak egy álomban.
 
A játék belső terét privát tartalmakból és alacsony nézettségű Youtube videók vizuális elemeiből építették fel az alkotók. A képi és hangi összetevőket úgy illesztik be, hogy előtte jó alaposan összekeverik őket a számítógéppel. Az eredmény így egyszerre kreatív, káprázatos, valamint zavarba ejtően szürreális. A játéknak nincs eleje és nincs vége: a terek folyamatosan újraszerveződnek körülöttünk, így kifogyhatatlan felfedeznivalót hagynak maguk után. A nekünk tetsző darabkákból pedig még a saját, személyre szabott emlék-totemünket is felépíthetjük. A RITES megcsavarja érzékeinket, kitágítja az észlelésünket és megmozgatja a fantáziánkat.
 
A RITES gyakori résztvevője különböző kulturális és szórakoztató eseményeknek, ahol bemutatják a játékot a közönségnek, és lehetőséget adnak a kipróbálásra is. Korábban például kiállítottak a Szigeten, illetve a Trafóban is. Ha felkeltették a kíváncsiságodat, kövesd őket Facebookon, hogy ne maradj le az aktuális híreikről!


 
http://ritesexperience.com/
https://www.facebook.com/ritesexperience/