Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

JÁTÉKOS PROGRAMOZÁS

Programozási alapok játékosan

Amennyiben van kedved kipróbálni, hogy alkalmas vagy-e programozónak, és mindezt játékos formában, akkor neked készítették a code.org oldalt. A saját stílusodnak megfelelően kiválaszthatod, hogy a Csillagok Háborúja, az Angry Birds, a Jégkorszak, a Jégvarázs, vagy a Minecraft szereplőit szeretnéd egyszerű játékos feladatokon keresztül irányítani. A pályákat a készítők úgy állították össze, hogy a programozási ismeretekkel nem rendelkezők is el tudjanak indulni, és megismerhessék a programozás, kódolás alapjait. Ha végigmész a pályákon, akkor már látod, hogy a programozás nem is olyan bonyolult dolog, mint amilyennek sokan hiszik.

Robotprogramozás gyerekeknek

Szeretnél magadnak saját robotot? Az első lépés ehhez az, hogy megtanulod irányítani. Erre játékos lehetőséget biztosít a LEGO Mindstorm oldala. Megismerheted a robotok irányításának lépéseit, eszközeit, amit kifejezetten gyerekeknek fejlesztettek ki. Megtanulhatod, hogy milyen utasításokkal, milyen eszközökkel vezérelheted az akár magad által összeállított gépet. Ha nincs még készleted, hogy fizikai valójában megépítsd teremtményedet, akkor is játszva gyakorolhatsz a játék oldalon, ahol egyszerűbb akadályoktól az egészen komoly feladatokig eljuthatsz. A siker garantált.

További érdekes infók:
Tovább

LÁNYOS OLDAL

Lányok az informatikában? A világ legnagyobb cégei várnak tárt karokkal! A női szakemberek hiánya következtében jelenleg a világ fejlett országaiban a nők az infokommunikációs szakértők kevesebb, mint 20%-át teszik ki.

Pedig szükség lenne rájuk, mert a másféle gondolkodás érték ebben a szakmában. A szakember utánpótlás hiánya az EU számításai szerint riasztó méreteket ölt: 10 éven belül 700.000-rel több üres állás lesz, mint amit a végzős diákok be tudnak tölteni. Gyakorlatilag az ICT biztos álláslehetőséget kínál mindenki számára – és a lányokat tárt karral várják a munkavállalók.

Tovább
Mítoszirtó
Az informatika unalmas!!!
AZ IT CSAK FÉRFIAKNAK VALÓ!
MINDEN INFORMATIKUS KOCKA!
Mítoszirtó

biztos?!

Tovább

HOL TANULJAK TOVÁBB?

A magyarországi egyetemeken, főiskolákon jelenleg három alapképzés tartozik abba a körbe, amiből egyenes út vezet ahhoz, hogy diplomás informatikussá válj:

  1. mérnökinformatikus
  2. programtervező informatikus
  3. és a gazdaságinformatikus.

Az alapképzések után van lehetőség a mesterképzés keretében specializálódni. Jelenleg 19 felsőoktatási intézményben folyik ma Magyarországon informatikusképzés. A felvételivel kapcsolatosan minden információt megtalálsz a http://felvi.hu oldalon, de kigyűjtöttünk pár hasznos linket.

Informatikai képzések a felsőoktatásban

Programtervező informatikus

Mérnök informatikus

Gazdasági informatikus

A felsőoktatási intézmények mellett már 16 magániskola nyújt informatikai gyorstalpaló képzést. A legtöbbjük Budapesten található, de egyre több a regionális és az online elvégezhető tanfolyam is. Ráadásul néhány helyen rögtön munkát is ajánlanak a végzős hallgatóknak. Kattints és böngéssz a lenti listában!

 

GYAKORNOKI PROGRAMOK

Lelkes felsőoktatásban résztvevő tanuló vagy? És már alig várod, hogy felnőtté válásod első lépését, a munkába állást megtedd? Akkor nézz utána a gyakornoki programoknak, mert egyre több céghez lehet a főiskola és az egyetem mellett gyakornokként elhelyezkedni. Több előnye is van, egyrészt tapasztalatot szerzel, amit tudjuk jól, hogy a frissdiplomásoktól ez már elvárás. A másik nem elhanyagolható előnye a pénzkereset! Az önállósulási terveid első pontját kipipálhatod. Nézd meg, hogy a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. közös gyakornoki programjában hogyan működik mindez a gyakorlatban.

A programban résztvevők valódi szakmai feladatokkal szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat, miközben a leginnovatívabb eszközökkel dolgozhatnak az egyik legizgalmasabb iparágban. Jelenleg több mint 400 főiskolás és egyetemista dolgozik a két cég legkülönbözőbb területein. Sokszínű gyakornoki csapatuk tagjai között vannak informatikusok, közgazdászok, de dolgozott velük már építész- és kertészmérnök hallgató is. A programba való jelentkezés nem kötődik egyetemi szakhoz, hiszen arra is kíváncsiak, hogy azon túl, amit megtanult a hallgató, hogyan gondolkodik, milyen az egyénisége. Képes-e a saját határait is átlépve megoldani egy problémát, cselekedni, együttműködni vagy alkotni. A gyakornoki program során a tudásból, az egyéniségből és az egyedi gondolkodásból születnek a legnagyszerűbb dolgok

A Telekom -T-Systems Gyakornoki programjába akkor jelentkezhetsz, ha BSc-, BA-, MSc- vagy MA-szintű aktív hallgatói jogviszonyod van levelező vagy nappali tagozaton és középszintű angol nyelvtudásod.

Ezen a linken megtudod hallgatni, hogyan mesél gyakornoki munkájáról a T-Systemsnél dolgozó Czaffik Kitty, aki az IT biztonság területét erősíti náluk: http://awards.joincolibri.com/profil/telekom-t-systems

A Telekom és a T-Systems Gyakornoki programról bővebben ezen a linken vagy a Facebookon olvashatsz.

Gyakornoki állások Magyarországon:

http://jobs.joincolibri.com/#nyitott-poziciok

https://hu-hu.facebook.com/szakmaigyakorlat

https://www.facebook.com/TelekomGyakornokiProgram

http://www.telekom.hu/rolunk/karrier/gyakornoki-program
 

IT VERSENYEK

WordSkills, EuroSkills

Az informatikai tehetséggondozás egyik legjelentősebb formája a szakmai versenyek szervezése. A HTTP Alapítvány együttműködésben a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával és az iparág főbb szereplőivel, többek közt a T-Systems Magyarországgal, a Cisco-val, a Microsoft-tal és az IT Services-zel 2006 óta szervezi meg a szakmai világbajnokság (WorldSkills) és Európa bajnokság (EuroSkills) hazai válogatóját, valamint a nemzetközi döntőbe jutott versenyzők felkészítését.

A hazai selejtezőkön rendszeresen több száz indulóból kerül ki végül az a győztes, aki utána Magyarországot képviseli a nemzetközi döntőn. A magyar fiatalok a nemzetközi mezőnyben is megállják a helyüket. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a legutóbbi két Európa bajnokságról aranyéremmel tért haza a magyar csapat! 2015-ben Sao Pauloban pedig világbajnoki ezüstérmet szerzett Csongrádi Dávid.

A soron következő Európa bajnokság Göteborgban lesz jövőre, míg a 2017-es világbajnokságot Abu-Dhabiban rendezik meg. 2018-ban pedig Budapest ad otthont a EuroSkills versenynek.

További infók:
www.netskills.hu
www.skillshungary.hu