Telekom - Együtt veled
Együtt veled.

BEMUTATKOZÁS

A Legyél Te is Informatikus! programunkat a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország indította útjára 2015-ben.

Szeretnénk inspirálni titeket és őszinte lelkesedéssel irányt adni az IT karrier felé.

Különböző területeken dolgozó IT szakemberekkel karöltve ellátogattunk az érdeklődő iskolákba, és egy preziben igyekeztünk meggyőzni titeket 45 percben, hogy ennél jobb és szebb jövőt el sem lehet képzelni.

A látogatásaink sikeresek voltak, mindig nyitottak voltatok és érdeklődők, ezért idén is tovább terjesztjük az igét. Ha most azonnal szeretnéd, hogy a te sulidba is ellátogassunk, akkor szólj a tanárodnak és regisztráljatok! Ha pedig egy elhivatott tanár vagy, akinek mindene a diákjai jövője, akkor ne habozz, hívj meg minket hozzátok!

PÁLYAORIENTÁCIÓS FOGLALKOZÁS

„Az informatika nem egy embertelen tudomány, hanem egy könnyen tanulható, kreatív nyelv, mely segítségével minden megvalósítható.”
(Rab Árpád kutató, Óbudai Egyetem)

A Legyél Te is Informatikus! program egy interaktív pályaorientációs előadás keretében mutatja be az informatika színes világát a diákoknak. A Telekom csoportnál dolgozó szakemberek önkéntes alapon látogatnak el az érdeklődő közép- és általános iskolákba, hogy egy 45 perces óra keretében ismertessék meg a fiatalokat az informatikus szakmában rejlő lehetőségekkel, kihívásokkal, karrier utakkal. A program népszerűsége azon alapul, hogy a diákok ilyen módon, első kézből kapnak hiteles információkat. Az előadás az iskolák számára ingyenes; eddig közel 2000 diákhoz jutottak el kollégáink.

Az előadást egy komplett tananyag támogatja, amelynek kialakításában a HTTP Alapítvány nyújt szakmai segítséget. Az önkéntesek személyes tréningen vesznek részt az iskolai látogatások előtt, hogy minél felkészültebben állhassanak a diákok elé.  A tananyagon túl fontos a személyes példamutatás inspiráló hatása is, mivel az informatikus szakma rendkívül szerteágazó, kollégáink az IT világ több szegmensét tudják bemutatni, élővé tenni a fiatalok számára.

Bízunk benne, hogy a Legyél Te is Informatikussal! egy hosszú távú, szemléletmódosító hatással bíró programot alkottunk meg, amely hozzájárul ahhoz, hogy az informatikai, mérnöki egyetemi képzésre jelentkezettek száma jelentősen emelkedjen a következő időszakban, és a végzettek közül minél többen helyezkedjenek el a hazai piacon.

LÁNYOS OLDAL

Lányok az informatikában? A világ legnagyobb cégei várnak tárt karokkal! A női szakemberek hiánya következtében jelenleg a világ fejlett országaiban a nők az infokommunikációs szakértők kevesebb, mint 20%-át teszik ki.

Pedig szükség lenne rájuk, mert a másféle gondolkodás érték ebben a szakmában. A szakember utánpótlás hiánya az EU számításai szerint riasztó méreteket ölt: 10 éven belül 700.000-rel több üres állás lesz, mint amit a végzős diákok be tudnak tölteni. Gyakorlatilag az ICT biztos álláslehetőséget kínál mindenki számára – és a lányokat tárt karral várják a munkavállalók.

Tovább
Mítoszirtó
Az informatika unalmas!!!
AZ IT CSAK FÉRFIAKNAK VALÓ!
MINDEN INFORMATIKUS KOCKA!
Mítoszirtó

biztos?!

Tovább

GYAKORNOKI PROGRAMOK

Lelkes felsőoktatásban résztvevő tanuló vagy? És már alig várod, hogy felnőtté válásod első lépését, a munkába állást megtedd? Akkor nézz utána a gyakornoki programoknak, mert egyre több céghez lehet a főiskola és az egyetem mellett gyakornokként elhelyezkedni. Több előnye is van, egyrészt tapasztalatot szerzel, amit tudjuk jól, hogy a frissdiplomásoktól ez már elvárás. A másik nem elhanyagolható előnye a pénzkereset! Az önállósulási terveid első pontját kipipálhatod. Nézd meg, hogy a Magyar Telekom Nyrt. és a T-Systems Magyarország Zrt. közös gyakornoki programjában hogyan működik mindez a gyakorlatban.

A programban résztvevők valódi szakmai feladatokkal szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat, miközben a leginnovatívabb eszközökkel dolgozhatnak az egyik legizgalmasabb iparágban. Jelenleg több mint 400 főiskolás és egyetemista dolgozik a két cég legkülönbözőbb területein. Sokszínű gyakornoki csapatuk tagjai között vannak informatikusok, közgazdászok, de dolgozott velük már építész- és kertészmérnök hallgató is. A programba való jelentkezés nem kötődik egyetemi szakhoz, hiszen arra is kíváncsiak, hogy azon túl, amit megtanult a hallgató, hogyan gondolkodik, milyen az egyénisége. Képes-e a saját határait is átlépve megoldani egy problémát, cselekedni, együttműködni vagy alkotni. A gyakornoki program során a tudásból, az egyéniségből és az egyedi gondolkodásból születnek a legnagyszerűbb dolgok

A Telekom -T-Systems Gyakornoki programjába akkor jelentkezhetsz, ha BSc-, BA-, MSc- vagy MA-szintű aktív hallgatói jogviszonyod van levelező vagy nappali tagozaton és középszintű angol nyelvtudásod.

Ezen a linken megtudod hallgatni, hogyan mesél gyakornoki munkájáról a T-Systemsnél dolgozó Czaffik Kitty, aki az IT biztonság területét erősíti náluk: http://awards.joincolibri.com/profil/telekom-t-systems

A Telekom és a T-Systems Gyakornoki programról bővebben ezen a linken vagy a Facebookon olvashatsz.

Gyakornoki állások Magyarországon:

http://jobs.joincolibri.com/#nyitott-poziciok

https://hu-hu.facebook.com/szakmaigyakorlat

https://www.facebook.com/TelekomGyakornokiProgram

http://www.telekom.hu/rolunk/karrier/gyakornoki-program
 

Programnyelvek – Mit szeretnél tanulni?

Megkérdeztük a fejlesztőket, hogy ha a létezne „Programok háborúja” akkor kik lennének a szereplők és milyen karakterisztikával jellemeznék őket?

Lássuk akkor a filmet.

Szereposztás:

C a hatalom. C a trón. C-nek akkora ereje van, hogy mindenki őt akarja! Mindenki azt hiszi, hogy ő a jófiú, de ha egyszer megismered, akkor rájössz, hogy van rossz oldala is.

Java, na ő Gandalf. Ő békét szeretne, mindenkivel szívesen dolgozik. JVM-et szívesen osztja minden más nyelvvel. Látogatja a platformokat és elbeszélget az ott élőkkel. Java olyan, mint C++, csak a belső rossz nélkül.

Python, ő Ent, a fa. Nyugodt békés program, senkit nem zavar. Segít a kicsi hobbitoknak megérteni a kezdő számítástechnikát és segít a nagy varázslóknak a haladó kurzuson.

Ruby. Ő a te embered! Igazán érzékeny, kedves jellemvonásokkal. Attól, hogy előálltak a Ruby on Rails-sel, azt hiszik felsőbbrendűek és ők uralják a földet.

PHP. Ők az Orkok. Csúnyák. Nem érdeklik a szabályok. Igazi fejtörést okoznak az őket menedzselőknek. Ettől függetlenül a föld felét ők uralják. Mostanában összeálltak Sarumanékkal és előjöttek a Hip Hoppal. és itt nem a táncra gondolunk.

C# Az Elfek. Gyönyörű teremtések. De nem mozdulnak el a saját földjükről (Microsoft Felületek) nem nagyon szeretnek másokkal dolgozni. Pythont és Rubyt kitiltották a Microsoft földről.

Javascript a hobbit. Sokszor alul van becsülve. Hajlamos átállni a rossz oldalra, de ha jól kezeled, veled lesz.

Ha megjött a kedved valamelyikhez, kattints!